Wietzaadjes ontkiemen

Wietzaadjes ontkiemen

Het ontkiemen van wiedzaadjes: belangrijke informatie vooraf

Wil je je eigen wietzaadjes ontkiemen? Lees dan eerst hieronder wat wel en niet mag.

Zoals je ongetwijfeld wel weet leven wij in een zeer tolerant land. We hebben als één van de weinige landen in de wereld een zogenaamd gedoogbeleid. Dit betekent dat het officieel niet mag om softdrugs te kopen, maar dat dit in onze maatschappij wordt gedoogd. Dat is dan ook de reden dat er in Nederland heel veel coffeeshops zijn. Deze mogen open blijven, maar ze zijn tegelijkertijd wel aan strenge regels gebonden. Ga je bijvoorbeeld naar de coffeeshop, dan is het slechts mogelijk om maximaal 5 gram wiet aan te schaffen. Tot 5 gram wordt namelijk gedoogd door het openbaar ministerie, maar als je daarboven komt pleeg je wel een strafbaar feit. Ook mag een per dag coffeeshop slechts een bepaalde hoeveelheid wiet op voorraad hebben. Dus hoewel het wordt gedoogd zijn er wel enige voorwaarden aan verbonden. In principe is de regel ook dat je het moet consumeren in de coffeeshop, maar het openbaar ministerie weet al te goed dat het ook voor afhalen wordt gebruikt.

Maar stel dat je nu vijf gram of minder wiet op zak hebt en je wordt aangehouden door de politie? Dan ontstaat er een lastige situatie die voor beide partijen vervelend is. Gedogen betekent namelijk nog niet dat het legaal is. Heb je minder dan 5 gram wiet op zak, dan zal de politie in de regel vragen of je er afstand van wil doen. Als je hier toestemming voor geeft, dan neemt de politie het in, maar krijg je voor de rest geen boete. Doe je er geen afstand van dan kun je wel een boete krijgen. Een heel absurd systeem dus.

Wietzaadje ontkiemdOntkiemen wietzaadjes: eigen kweek?

Hierboven zijn de regel beschreven over hoe het zit als je wiet koopt in een coffeeshop. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om zelf te kweken, maar hoe zit dit juridisch in elkaar? Zoals je ongetwijfeld wel weet, is het verboden om een grote wietplantage in huis te hebben. Op het nieuws heb je ongetwijfeld wel eens gehoord van grote ontmantelingen van plantages. Daar staan dan ook fikse boetes op en soms zelfs gevangenisstraffen. Maar doe je het puur als hobby? In dat geval hoef je gelukkig niet veel te vrezen. Ook wat betreft het kweken van wiet geldt er voor kleine aantallen namelijk een gedoogbeleid. Het wordt namelijk gedoogd om vijf plantjes wiet te kweken. De opbrengst van de teelt doet daarbij niet ter zake. Let wel: klopt de politie bij je aan, dan hebben ze wel het recht om de plantjes mee te nemen. Maar er zal vervolgens geen strafbaar onderzoek naar je worden gedaan. Je kunt dus zonder aarzelen wietplantjes bij ons aanschaffen, zonder bang hoeven te zijn dat je strafrechtelijk wordt vervolgd. In dit artikel gaan we verder in op wietzaadjes ontkiemen. Hoe je dat?

Wiedzaadjes ontkiemen: praktische tips

Als je eenmaal wietzaadjes hebt aangeschaft, dan geeft jou dit natuurlijk een gelukzalig gevoel. Je ziet ze al bijna groeien terwijl je ze net hebt gekocht. Maar natuurlijk moeten de wietzaadjes eerst worden ontkiemd. Op welke wijze kun je wietzaadjes ontkiemen?

Ontkiemen in glas waterIn bekertje water ontkiemen

Een grove misvatting is dat wietzaadjes licht nodig hebben om te ontkiemen. Natuurlijk is licht wel belangrijk in het latere groeiproces. Zodra er blaadjes groeien is licht wel degelijk belangrijk, want deze blaadjes nemen dat licht op. Maar voor die periode is het niet relevant of het nu licht of donker is. Dat gezegd hebbende: een goede manier om de wietzaadjes te ontkiemen is door ze in een bekertje water te stoppen.

Voordat je de zaadjes gaat ontkiemen in een bekertje water, is het belangrijk om op de temperatuur te letten. Het is namelijk belangrijk dat het boven de 20 graden is, anders wordt het lastig om de zaadjes te ontkiemen. Is het geen 20 graden in je woning? Dan kun je ervoor kiezen om de verwarming aan te zetten, zodat het binnen no-time boven de 20 graden is. Ook kun je het natuurlijk op een andere manier warm maken. Hoe je het doet is niet zo relevant als je er maar voor zorgt dat het minimaal 20 graden is.

Overigens is het dan ook belangrijk dat het enkele dagen warm blijft. Probeer het minimaal 20 graden te hebben in de omgeving voor minstens 2 dagen. Dit zorgt ervoor dat ze optimaal ontkiemen. Vervolgens leg je de zaadjes in een bekertje met water. Daarna is het een aantal dagen wachten geblazen. Dagelijks kun je het proces bekijken. Zodra de zaden openspringen en er een worteltje waarneembaar is, kan er worden geconcludeerd dat ze succesvol zijn ontkiemd. Nadat ze zijn ontkiemd, is het van belang om ze zo snel mogelijk in de grond te stoppen. Stop ze maximaal 1 cm in de grond, maar minimaal 0,5 cm. Leg het worteltje van de zaadjes naar beneden. Dit is zeer praktisch voor het algehele groeiproces.

Ontkiemen wietzaadjes op een vochtige ondergrond

Naast een bekertje is het ook mogelijk om wietzaadjes te ontkiemen op een vochtige ondergrond. Je moet de zaden dan allereerst op een ondergrond leggen die vocht vasthoudt. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een wc-papiertje of watten. Dit verdampt al snel bij een hoge kamertemperatuur. Het doel is om het vocht snel in de zaadjes te laten trekken. Je kunt ook nog een schaaltje omgekeerd erop leggen, zodat het proces nog extra wordt versneld.

Wietzaadjes ontkiemen vochtige ondergrond

Wietzaadjes ontkiemen niet? Overige opmerkingen

Natuurlijk kan het zo zijn dat je alle tips goed hebt uitgevoerd, maar dat de wietzaadjes alsnog niet ontkiemen. Dit hoeft niet te betekenen dat je het verkeerd hebt gedaan. Er kunnen namelijk ook externe factoren een rol spelen.

– Verschilt per wietsoort

Het is namelijk een feit dat de ene wietsoort sneller ontkiemt dan een andere wietsoort. Dus tijdens het ontkiemen kan het dus wat langer duren dan je aanvankelijk denkt. Maar blijkt dat na maximaal 10 dagen je zaadje nog steeds niet is ontkiemd? In dat geval kan er wel gesproken worden van een probleem en heb je het waarschijnlijk verkeerd gedaan. Je kunt dan natuurlijk contact opnemen of het nog eens opnieuw proberen.

– Zweethanden kan voor vertraging zorgen

Ben je het type dat regelmatig last heeft van zweethanden? Ook zweethanden kunnen voor vertraging zorgen bij het ontkiemen. Dus kijk goed of je dit hebt gehad tijdens het ontkiemen. Blijkt dat dit het geval is? Dan bestaat de kans dat het ontkiemen wat langer duurt dan normaal. Ook in die gevallen is het verstandig om geduld te hebben. Geduld is immers een schone zaak en daar kun je het beste veel van hebben. Op die manier wordt het leven uiteraard ook een stuk gemakkelijker gemaakt.

Overige opmerkingen

In dit artikel hebben we het ontkiemen van zaadjes gehad. Allereerst is informatie gegeven over hoe dit juridisch zit. Dit omdat veel mensen daar vragen over hebben en niet in de problemen willen komen. Vervolgens is er informatie gegeven over de beste manieren om wietzaadjes te ontkiemen. Dit is in verschillende stappen uitgelegd, zodat jij dit gemakkelijk zelf thuis kunt doen. Daarnaast zijn er nog externe factoren besproken die invloed kunnen hebben op het ontkiemen van de wietzaadjes.

Naast het ontkiemen kan het natuurlijk zijn dat je verdere vragen hebt over het telen van wiet. Het is namelijk een vak op zich en er kan veel fout gaan. Voor vragen kun je altijd contact opnemen, maar ook op internet is veel relevante informatie te vinden. Het is hartstikke leuk om te doen en ook nog eens voordelig als je een fanatieke blower bent. Bij dezen dus veel succes gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email