Wietplant

Wietplant

In Nederland is het al jaren legaal om je eigen wietplanten te bezitten, zolang je hier geen misbruik van maakt en zorgvuldig mee omgaat. Veel mensen gebruiken de planten dan ook voor medicinale doeleinden en alleen voor persoonlijk gebruik. Het is toegestaan om vijf planten in bezit te hebben, het hebben van meer planten is strafbaar.

Het planten van je eigen wietplantjes is een hele uitdaging. Zo kan het ontkiemen vaak een heel karwei zijn waar zelfs professionele kwekers nog moeite mee hebben. De juiste voorkennis en doorzettingsvermogen is daarom van belang. Maar hoe meer je oefent en hoe meer je te weten komt over deze fantastische plant, hoe makkelijker het je af gaat. Je zal al snel gaan merken hoe leuk het is om je eigen zaden te ontkiemen en daadwerkelijk volwassen planten te creëren. Met een beetje geluk scheelt het je heel wat bezoekjes aan de coffeeshop uit en zorg je eenvoudig voor jouw eigen voorraad van topkwaliteit.

Wil je een wietplant kopen? Of ben je benieuwd hoe je het best voor je planten kunt zorgen? Bekijk dan onze tips en adviezen en ga zelf aan de slag met het planten van je eigen wietplantjes.

kleine wietplantDe beste tips voor het planten van wietzaadjes

Net als alle andere plant, begint het planten van de wietplantjes met een zaad. Er zijn verschillende soorten zaad die elk voor een ander type wietsoort zorgen. Het zaadje begint te leven wanneer deze in aanraking komt met een vochtige grond.

Net als andere planten heeft hebben wietplantjes veel zon en water nodig. Zorg voor een aangename temperatuur van ongeveer tussen de 20 en 26 graden. Dit zorgt voor een optimale ontkieming. Er hoeft geen licht aan te pas te komen tijdens de kiem fase. Vaak komen kiemen al ongeveer na drie tot tien dagen uit. Zorg ervoor dat de temperatuur van de kamer waarin de kiemen staan, niet kouder dan 15 graden wordt, hierdoor kunnen de kiemen niet goed ontwikkelen.

Voordat je aan de slag gaat met het planten van de kiemen, zijn er verschillende zaken waar je op kunt letten. Zo zijn er diverse kweekschema’s, omstandigheden en verschillende materialen, die de invloed van de groei beïnvloeden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de kiemen buiten over te potten, of de planten verder te laten groeien in een geschikte binnenruimte. Afhankelijk van het klimaat en je mogelijkheden kun je hierin een keuze maken.

Wanneer je ervoor kiest om de planten binnen de zaaien, is het van belang dat je alle natuurlijke bronnen, zoals zon en regen, zo natuurlijk mogelijk nabootst. Gebruik hiervoor warmtelampen van hoge kwaliteit en duurzaamheid. Ook is het van belang dat de grond de juiste ph-waarde heeft voor wietplanten. Wanneer je de planten buiten kweekt, is het aan de natuur om haar werk te doen. Buiten krijgen de planten alle ruimte en kunnen ze flink de hoogte in. Echter heb je hier wel een volle standplaats in de zon voor nodig inclusief wat beschutting voor als het hevig regent.

In het Nederlandse klimaat is het mogelijk om wietplanten buiten te zaaien, echter levert dit wel slechts één buitenkweek per jaar op, en vergt de juiste omstandigheden. Zorg ervoor dat jouw planten de ruimte kunnen krijgen en voldoende water krijgen. Let daarnaast op dat de planten niet gaan woekeren of uitdrogen. De meeste planten zijn makkelijk te onderhouden, maar laat ze uiteraard niet verwaarlozen.

Welke soorten wietplanten zijn er zoal?

Er zijn verschillende soorten wietzaden. Afhankelijk van je voorkeuren kun je een keuze maken uit tal van zaden. Zo hebben de zaden elk andere eigenschappen en verschillen de zaden in genetica. De meest gebruikelijke soort is de vrouwelijke plant, ook wel de feminised plant. De feminised wiedzaadjes garanderen vrijwel altijd vrouwlijke planten.

Daarnaast verschillen de zaden qua eigenschappen. Zo zijn er verschillende zaden voor binnenkweek, buitenkweek, zaden met een hoge opbrengst, of zaden met een korte bloeitijd. Ook zit er verschil in de grootte van de plant. Afhankelijk van je voorkeuren en je ervaring kun je hieruit een keuze maken. Kweek je in een kleine ruimte? Ga dan voor een plant die niet te ver de hoogte in gaat. Hiermee voorkom je dat jouw plant niet geheel tot haar recht komt en minder snel resultaat zal opleveren.

Wanneer je een beginnende hobby kweker bent en je wilt graag aan de slag met een eenvoudig zaad, dan is bijvoorbeeld de ‘Afghan Skunk een goede keuze. Deze zaad is een uitstekende kiemkracht en wordt door vele hobby kwekers zeer positief beoordeeld. De volwassen plant heeft een hoog THC-gehalte en zorgt voor heerlijke ontspanning.

Een andere populaire soort is de Big Bud Autoflower. Deze is ook erg in trek bij de beginnende hobby kweker. De plant is zeer eenvoudig en vergt weinig omkijken. Met de juiste middelen heb je meerdere oogsten per jaar aan deze plant. De volwassen plant produceert een mooie en dikke hoofdtop en heeft een heerlijke smaak.

Daarnaast zijn er nog tal van andere planten waaruit je kunt kiezen, zoals bijvoorbeeld de Banana Kush Autoflower, de BigBud, de OG Kush of de populaire Sour Diesel. Vergelijk de verschillende eigenschappen, potentie en THC-gehalte, en ga voor een geschikte plant naar jouw voorkeuren. Bekijk de lijst aan soorten hier (https://goldseeds.nl/zaden/wietzaad-soorten/).

Van zaadje tot volwassen plant

Het planten van wiet is een heel avontuur. Zorg ervoor dat je goed bent uitgerust met de juiste kennis en ga professioneel te werk. Hoeveel tijd je aan de planten kwijt bent is afhankelijk van de gekozen plantensoort. De eenvoudigere te kweken planten vergen weinig omkijken en kunnen geheel foutloos gekweekt worden.

Zodra de eerste zaden zijn ontkiemd begint het kweekproces pas echt leuk te worden. Zo zie je dagelijks resultaat en blijft het enorm interessant. Zodra je kiemen klaar zijn om in een grote pot te worden gezet, is het van belang dat ze voortdurend warme en licht krijgen. Wanneer je voor binnenkweek hebt gekozen is de juiste verlichtingslampen dus van uiterst belang.

Uiteraard hebben de volwassenplanten ook voldoende water nodig. Wanneer je de plant niet voldoende water geeft, gaan de plantjes al snel slaphangen en uitdrogen. De hoeveelheid water je plant uiteindelijk nodig heeft is afhankelijk van het type plant. Check daarnaast of jouw bodem de juiste zuurgraad heeft (pH-waarde). Een te hoge of te lage pH-waarde kan ervoor zorgen dat je plant minder voeding kan opnemen.

De volwassenplanten zijn verschillend in verzorging. Zo heeft de een wat meer water nodig dan de ander, en groeit de een sterker met meer licht dan de ander. Bekijk de eigenschappen van jouw specifieke plant en zorg voor een verzorging op maat.

Waar kun je een Wietplant kopen?

Wanneer je aan de slag wilt gaan met het zelfstandig kweken van wietplanten als hobby, of voor medische doeleinde, vraag je je wellicht af waar je deze zaden kunt kopen. Uiteraard zijn er veel aanbieders op de markt die allen een scherpe prijs weten te bieden. Kies er echter voor op te kopen bij een betrouwbare en erkende verkoper. Daarmee ga je gegarandeerd voor kwaliteit.

Bekijk bijvoorbeeld de zaden van Goldseed. Op deze betrouwbare website kun je gemakkelijk en snel je eigen zaden kiezen en bestellen. De zaden worden dan in de gewenste hoeveelheid naar je verzonden, zodat je zo snel mogelijk aan de slag kunt met het planten van de zaden.

Het planten van je eigen plant kan een hele uitdaging zijn. Zorg ervoor dat je bent voorbereid en je aan de slag gaat met de juiste middelen en kennis. Alleen met een goede voorbereiding en de juiste verzorging, gaat het lukken om een gezonde volwassen plant groot te brengen. Laat je echter niet ontmoedigen, met de kwalitatieve zaden en juiste verzorging, lukt het iedereen om een eigen plant groot te brengen. Ga de uitdaging aan en probeer het zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email