Wietplant voeding

Wietplant voeding

Er zijn verschillende soorten voeding voor een wietplant. Maar, welke plantvoeding heeft het precies nodig? Wanneer kan je beginnen met het voeden van je wietplant? En is het voeden noodzakelijk? Dit zijn vragen waarop in dit artikel antwoord zal worden gegeven.

Welke voeding een wietplant nodig heeft

 

Een wietplant heeft in ieder stadium van de groei een andere stof nodig. Zo is er bijvoorbeeld een wortelstimulator. Dit een is stof die de groei van de wortels van de wietplant bevordert. Daarnaast is er bepaalde voeding die de groei stimuleert, maar ook voeding die zorgt voor een goede bloei. Deze voeding kan er dus toe leiden dat de opbrengst verhoogt wordt.

 

Verschillende soorten voeding voor de wietplant

 

Een wietplant heeft verschillende soorten voeding nodig. Deze moeten ook op het goede moment gegeven worden. Voor de groei van de wortels van de wietplant heb je één bepaalde stof nodig. Dat is, zoals al eerder benoemd, de wortelstimulator. Deze biologische meststof stimuleert de wortelgroei, waardoor er het wortelstelsel zich zeer stevig en goed kan ontwikkelen. Dit is voordelig voor de wietplant, omdat die op deze manier meer voedingstoffen op kan nemen. Bovendien zijn er nog meer stoffen die de wietplant nodig heeft. Deze functioneren onder andere voor de groeiperiode en de bloeiperiode van de plant. Ze hebben in allebei de perioden verschillende stoffen nodig.

 

Welke voeding je moet kiezen

 

Wanneer je nog weinig ervaring hebt in het voeden van je wietplant, kan het handig zijn om informatie aan te vragen bij een growshop. Deze hebben veel kennis en ervaring in het kweken van wietplanten, waardoor je erop kunt vertrouwen dat je goed geïnformeerd wordt.

 

Het is van belang op voeding aan te schaffen van één bepaald merk. Dit komt doordat een merk vaak een gehele voedingslijn heeft. Op deze manier kan het voeden van je wietplant bijna niet mislukken, zodat je je risico’s verkleint. Bovendien is het noodzakelijk om je te laten informeren door de gebruiksaanwijzing, zodat je in ieder geval weet wat je doet.

 

Wanneer je kan beginnen met je wietplant te voeden

 

Een net ontkiemt wietplantje, ook wel een zaailing genoemd, heeft nog geen voeding nodig. Een zaailing functioneert namelijk erg slecht wanneer je het voeding toedient. Daarom kun je beter je wietplant in stekgrond kweken. Deze soort grond is erg toepasselijk voor een net ontkiemt wietplantje, omdat stekgrond geen voeding bevat.

 

Wanneer je wietplant zich net ontkiemt, is het dus niet goed om het al voeding te geven. Het is beter om de plant alleen maar een beetje wortelstimulator en water toe te dienen. Wanneer je ziet dat de plant zich vertakt kun je de plant voeding gaan toedienen. Dit kan al vanaf twee vertakkingen.

 

Welke voeding in de bloeiperiode van toepassing is

 

In de bloeiperiode heeft de wietplant een bepaalde bloeivoeding nodig. Bloeivoeding bestaat uit meststoffen. Door middel van bloeivoeding is het mogelijk om je opbrengst te verhogen, omdat het een zeer positief effect op de plant kan hebben. Stoffen die de wietplant tijdens de bloei nodig heeft, zijn stoffen als fosfor, kalium en stikstof. In alle bloeivoeding zul je deze stoffen terugvinden.

 

Of voeding toedienen aan een wietplant noodzakelijk is

 

Om een wietplant zich goed te laten ontwikkelen, zul je voeding nodig hebben. Wanneer je een wietplant alleen water toedient, zal de plant namelijk minder gezond worden dan wanneer het voeding krijgt. Een voorbeeld van een minder gezonde wietplant is het krijgen van gele bladeren. Gele bladeren kunnen vele negatieve effecten hebben. Zo kan het ervoor zorgen dat de groei én de bloei van de wietplant vertraagd wordt. Dit kan weer gevolgen hebben op de oogst van de wietplant.

 

Enkele tips om je wietplant optimaal te laten groeien

 

Hieronder staat een opsomming van enkele zaken waar je rekening mee kunt houden bij het laten groeien van een wietplant. Door hier rekening mee te houden kun je zeker zijn van een optimale groei en oogst van de wietplant.

 

  • 1. Zorg ervoor dat je je wietplanten in de gaten houdt. Doe dit door je wietplanten regelmatig te controleren op eventuele problemen.
  • 2. Gebruik bij het water geven geen pompjes, maar een gieter. Wanneer je toch iedere dag je wietplanten controleert, kun je ze eventueel ook zelf bewateren. Dit is erg goed voor de ontwikkeling van de wietplant. Dit is natuurlijk alleen van toepassing als je over een beheersbare hoeveelheid plantjes beschikt.
  • 3. Door je planten af te spoelen, zorg je ervoor dat er geen stof op de bladeren komt te zitten en er zoveel mogelijk licht kan worden opgenomen.
  • 4. Koop vooral aarde van een goede kwaliteit, want het is zonde om je oogst van je aarde af te laten hangen. Zie het als een investering. Een goede grond zal hoogst waarschijnlijk ook voor een optimale oogst zorgen.
  • 5. Wanneer je gebruik maakt van een TL lamp dan kun je je planten besproeien met water wanneer de lamp aan is, maar dit is niet altijd het geval. Bij andere lampen kun je beter de planten pas besproeien met water wanneer de lampen uit zijn gegaan. Het is namelijk niet de bedoeling dat je de bladeren van de plant verbrandt, wat gebeurt wanneer je de plant besproeit met water als de lampen nog aan zijn. Wanneer je over een sterke lamp beschikt, is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Bij een wat zwakkere lamp of een TL lamp hoef je hier al minder rekening mee te houden.
  • 6. Groeimiddelen die geschikt zijn voor het kweken van tomaten, zijn in de meeste gevallen ook bruikbaar voor het kweken van wiet. Wanneer bepaalde groeimiddelen voor je wietplant niet meer beschikbaar zijn of moeilijk te verkrijgen, dan kun je dus op zoek gaan naar groeimiddelen voor tomaten.

goldseeds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email